Flyg till Budapest

redan från 939 kr
25 jun 02 jul Avresa
Flygbiljetter från
Sverige
till
Budapest
Stockholm
15 aug (ons)
WizzAir
Direkt flyg
Budapest
19 aug (sön)
Ryanair
939 kr
Stockholm
16 aug (tors)
WizzAir
Direkt flyg
Budapest
19 aug (sön)
Ryanair
1031 kr
Göteborg
29 aug (ons)
EasyJet
Budapest
02 sep (sön)
Ryanair
1072 kr
Göteborg
27 aug (mån)
WizzAir
Direkt flyg
Budapest
30 aug (tors)
Ryanair
1113 kr
Göteborg
20 aug (mån)
WizzAir
Direkt flyg
Budapest
24 aug (fre)
Ryanair
1133 kr
Prisbevakare
Slösa inte på din tid.
Låt erbjudandena hitta dig.
{{alert.msg}}

Snabbguide - flyg till Budapest

Billiga flyg till Budapest

Budapest

Budapest, en stad för livsnjutare säger man. Den Paris och Wien-inspirerade staden är ett av Europas vackraste. Här finns trådbussar, kontinentens äldsta tunnelbana och ett härligt folkvimmel på boulevarden Andrassys breda trottoarer. Hitta billiga flyg till Budapest och res utanför centrum och upptäck romerska ruiner eller House of Terror som visar hur Ungern överlevde den tyska och sovjetiska ockupationen. Ta del av stadens nöjesliv som på senaste tiden fullkomligt exploderat! Särskilt speciella och populära har de så kallade ruinbarerna blivit – de ligger i den slitna och spännande stadsdelen i norr som under andra världskriget varen ghetto. Här möter man en härlig och öppen stämning av glatt folk runtomkring. Glöm inte att dyka ner i ett termalbad som utgör en viktig del av ungrarnas vardag – de anses hälsosamma och välgörande. Jämför alla flygbiljetter och välj billigaste flygbiljetter idag! Hitta billiga flyg till Budapest!

Varma källor i Budapest

De varma källorna, också kallade Termer, är obligatoriska att besöka om du är i Budapest. Staden har över 100 olika källor och det är inte konstigt att platsen har kallats för City of Spas i flera år. Källorna är alltid varma, varmt vatten porlar fram och gör det möjligt att bada när det är kallt. De ligger oftast i fina parkområden och är perfekta för avslappning. Jämför resor och flyg sista minut hit om du bestämmer dig att även du måste utforsta de härliga termakbaden så hitta billiga flyg till Budapest.

Besök en grotta i Budapest

Budapest är nästan full av grottor så ett besök inne i en grotta borde du planera in. Kalkstensberget som staden är byggd på har holkats ut av de varma källorna och lämnat efter sig ett 120 kilometer långt grottsystem varav två stycken är öppna för besökare. Den större ligger i Duna-Ipoly nationalpark, hitta resan hit! Hitta billiga flyg till Budapest!

Budapest zoo

I Budapest zoo hålls i flera projekt som har i åtanke att bevara olika djurarter och man samarbetar med bland annat WWF och andra djurparker. Zoot i Budapest är ett av de äldsta zoo som man började bygga 1820. Denna 11 hektar stora djurparken har djur från nästan alla kontinenter från hela världen – mer än 150 fågelarter, över 200 däggdjur och reptiler och varje dag hålls i olika program och aktiviteter som gör det möjlig för besökaren att komma närmare och ta reda på mer om djuret eller djuren. Du behöver därför inte boka resor till tropiska regnskogar eller boka resor till andra världsdelar för att uppleva dess djurliv. Besök bara Budapest zoo. Till och med billiga sista minuten charter tar dig snabbare och billigare hit, så hitta billiga flyg till Budapest!

Fiskarbastionen i Budapest

Fiskarbastionen som heter Halaszbastya på ungerska byggdes upp på 1800-talet. Det är en stor, vacker och vit byggnad som man inte kan missa när man går förbi. Högst upp befinner sig en mysig servering och erbjuder även en vacker utsikt.

Basilikan i Budapest

Den stora och majestätiska Sankt Stefan Basilikan ligger några minuter ifrån Budapest centrum och är gratis att besöka, här hittar du fina konstverk och statyer. Har du tur träffar du på en konsert som hålls i kyrkan då och då. Önskar du bestiga basilikans torn kostar det, men inte mycket och det är värt för uppe från tornets topp kommer du få en fantastisk panoramautsikt över Budapest.

Ta en båttur i floden Donau i Budapest

Europas längsta flod flyter även förbi Budapest och delar staden i två bitar. Det är därför ett perfekt sätt att upptäcka staden från – i en båttur. Du kan ta en båttur på dagen eller på kvällen med guidade turer och båtar går varje timme. Tar du en båttur på kvällen kommer du känna den mysiga stämningen när staden lyser upp i mörkret. Du kommer under färden passera de flesta större sevärdheterna som Parlamentet och Slottet.

Vinprovning i Budapest

Ungern är känt för sina goda regionala viner så gå på vinprovning eller restaurang som har egen, bra vinkällare och njut. Eller varför inte besöka vindistrikten? Hitta billiga flyg till Budapest och åk utanför staden och besök vindistrikten där du kan boka privat besök hos en vinbonde som visar dig hur vinet kommer till. I vindistrikten anordnas också vinprovning i de olika vingårdarna som man förflyttar sig mellan på cykel. Billiga flygbiljetter finns att hitta, så jämför priser och tveka inte över ett sista minuten flyg hit och missa inte vinprovningen! Här kan du hitta lägsta pris på ett äkta regionalt vin.

Fika i Budapest

Budapest etablerade en cafékultur under dubbelmonarkins dagar i full klass med Wiens – fortfarande finns några av de pompösa sekelskiftscaféerna kvar. Muvesz byggdes 1884 och är en av dem, caféet ligger mittemot gamla operan. Gillar du att flyga? Flyg över till Budapest och avnjut en god fika. Köp en flygbiljett hit, sätt dig i en bekväm flygstol och njut av din flygresa hit. Boka billiga flyg till Budapest!

Invisible exhibition i Budapest

På Invisible Exhibition kommer du kunna prova på vad det innebär att vara blind. Du blir här inne guidad av blind eller synskadad personal i total mörker. Här måste du använda dig av dina andra sinnen vid enkla åtgärder som att beställa kaffe eller betala notan, mycket svårare är det än man kan tänka sig! Det är absolut värt att besöka denna utställning. Här kan du beställa en Invisible Dinner där du äter och dricker utan att se något.

Operahuset i Budapest

Operahuset, på ungerska Magyar Allami Operahaz, är vackert, gammalt och byggd i form av en hästsko och öppnades 1884. Operahuset byggdes då av de bästa hantverkarna och använde sig av marmor. Ferenc Enkel som var första musikdirektören här har sin staty utanför operan stående. Här håller man i många utställningar för att informera och undervisa tveka därför inte och boka billiga flyg till Budapest.

Pudapest Miniversum

Boka billiga flyg till Budapest om du är en tågentusiast, då borde du besöka Miniversum som är en miniatyr av olika ställen i Europa där ett miniatyrtåg åker genom. Miniatyrerna av de olika länderna är Centraleuropa, Tyskland, Ungern och Österrike och tågen är mini kopior av faktiska tåg. Det är mycket naturtroget och man kan verkligen se att mycket tid har lagts ner på varenda detalj för att skapa detta miniatyrland. Här kan man utan problem tillbringa flera timmar och gläder alla i alla åldrar.

Arkitekturen i Budapest

Att komma till Budapest kan en aning kännas som man rest tillbaka i tiden. Staden påminner lite om Wien – det finns inte många höghus och stort inslag av art-nouveau arkitekturen från 1800-talets snabba moderniseringsvåg kom till Budapest på den tiden. Boka resa och hotell och bo i ett av de fina hotellen med den gamla arkitekturen. Boka billiga flyg till Budapest idag!

Holocaust Memorial Center i Budapest

Holocaust Memorial Center är en viktig del av Ungerns och Budapest historia och borde besökas. Detta förintelsemuseum öppnades 2004 och består av filmer, bilder, tidningsurklipp, och andra objekt från andra världskriget. Här finns bilder från koncentrationslägren och det finns ljudeffekter som stöveltramp och gråt. Här är det mörkt och kusligt och många kan uppleva detta som jobbigt men de flesta är nöjda att de kom hit.

Flyhacks - alltid bästa flygerbjudanden till Budapest

Billiga flyg till Budapest startar från och det tar endast att komma dit.

Välj ett av de följande flygbolagen som flyger till Budapest:

Du kan flyga till Budapest från följande städer:

Förutom att det finns flyg till Budapest från följande länder: