Flyg från Rostock Laage till Split

01 feb 08 feb Avresa

Snabbguide - flyg från Rostock Laage till Split

Hur tidigt ska jag anlända till flygplatsen före flygresan Rostock Laage - Split?

Det brukar vanligtvis stå på din biljett, det beror på flygplatsen - det är bättre att vara framme tidigare på de stora flygplatserna, eftersom du kanske kommer att ha problem med att hitta rätt terminal, gate osv. Kontrollera din biljett för mer information. Kom ihåg att turistsäsong innebär längre köer så det kan vara värt att åka en timme tidigare än vad du planerat. Och det viktigaste: Om du checkar in ditt bagage tidigare är det mindre troligt att det kommer bort.

Den tullfria zonen

Dessa zoner anses alltid vara mycket billigare där man alltid kan fynda i butikerna. Det stämmer dock inte alltid med verkligheten. För det första skiljer sig priserna åt beroende på flygplatsen. För det andra så har priserna med tiden gått upp så många varor har "vanliga" priser... och du skulle kunna beställa många av dem billigare på nätet. Om du vet ordinariepriserna på det du vill köpa - absolut, varför inte jämföra. Men en shoppingrunda kan också visa sig vara dyr, om du inte vet ordinariepriset på varan. Men i de flesta fall är tobakvaror billigare, eftersom de är tungt beskattade i nästan alla länder i världen. Men var försiktig om du köper något i den tullfria zonen när du flyger med mellanlandning. I vissa länder behöver du checka in på nytt och gå igenom ytterligare en säkerhetskontroll... och då kan du stöta på problem som till exempel restriktioner för vätskor.

Vad kan man göra om flygningen från Rostock Laage till Split är försenad?

Som passagerare har du dina rättigheter, även om de är begränsade när du flyger med lågprisflygbolag och det vanligtvis beror på flygbolagets policy. Om förseningen är mindre än 2 timmar, måste du bara acceptera det, det är trots allt mer en irritation över en plötslig ändring än ett verkligt problem. Om förseningen är längre än 2 (eller ibland 3) timmar har du rätt till ersättning för besväret. Det bästa du kan göra är att ringa till flygbolagets kundtjänst (eller vår Air Support) för att få lite information om hur du lämnar in ett klagomål på flygbolaget i fråga. Om flygningen är försenad mer än 5-6 timmar har du rätt att säga upp avtalet med flygbolaget (och köp av en biljett är ett avtal) med full återbetalning av biljettkostnaden.

Mitt flyg från Rostock Laage till Split är inställt – finns det några alternativ?

Absolut! För det första så är flygbolaget skyldigt att erbjuda dig en ersättande flygning eller returnera pengarna för flygbiljetten. Faktum är att du ibland kommer att få kämpa med många tekniker som gör att flygbolaget kan slingra sig. Låt dig inte luras, du har dina rättigheter! Det minsta flygbolaget kan göra är att returnera dina pengar, men dina planer har blivit förstörda, så det kan oftast ge dig åtminstone lite extra pengar som kompensation om du lämnar in klagomål. Om du befinner dig i en riktigt besvärlig situation, tveka inte att ringa till Flyhacks Air Support, eftersom agenterna är skickliga på att lösa sådana tvister och alltid försöker hitta den bästa eller åtminstone den mest praktiska lösningen för dig.