Flyg från Lampedusa till Pantelleria

01 feb 08 feb Avresa

Snabbguide - flyg från Lampedusa till Pantelleria

Resa från Lampedusa till Pantelleria med barn

Att resa med barn innebär att du kommer att behöva ha extra bagage. Det är värt att jämföra priserna på extra bagage hos lågprisflygbolag och biljettkostnaden hos traditionella flygbolag. Det beror alltid på flygrutten och flygbolaget, vilket alternativ som är mer kostnadseffektivt. Barnvagnar kan vanligtvis tas med ombord gratis om de är hopfällbara. Du kan också ta med dig bärsele och så många nallebjörnar som ditt barn behöver.

Bagage saknas... vad ska man göra?

Låt oss vara ärliga, ibland kan en väska komma bort eller bli skadad, vi är alla människor. Ju tidigare du vidtar åtgärder, desto bättre. Om du flyger med reguljära flygbolag gäller IATA-reglerna. Så du måste omedelbart lämna in ett skriftligt klagomål, senast 7 dagar från det att det hände. Vid eventuell försening av bagage måste du, inom 21 dagar efter att du äntligen har mottagit det, lämna in ett klagomål. Ansvaret för förlust, skada eller försening är vanligtvis begränsat, såvida du inte tecknat försäkring för ditt bagage eller informerat flybolaget om extra värdefullt bagage. Och kom ihåg att Facebook och kundrecensioner är också ett riktigt kraftfullt verktyg... bara så du vet.

Vilket ska jag boka först när jag vill flyga från Lampedusa till Pantelleria – flyg eller hotell?

Naturligtvis flygresan! Och detta inte bara för att vi älskar att flyga, utan för att det finns fler hotell i Pantelleria än sittplatser i flygplanen som går dit. Ren matte. Och det är dessutom vanligare att folk avbokar hotellrum än flyg. När allt kommer omkring kan du alltid hitta en plats att sova på (eller stanna hos vänner eller bekanta?). Men vad skulle hända om du bokade hotellrum och sedan insåg att det under denna period inte fanns några lediga sittplatser på något flyg till Pantelleria? Prioritera rätt! Dessutom kan man alltid vara mer flexibel när der gäller flygresor, om man letar efter billigare biljetter (som att flyga på onsdag, inte på fredag). När du vet när du kommer att behöva boende, kan du börja leta efter det!

Välja hotell – generella regler

Det finns naturligtvis kriterier: läge, pris, rum, utsikt... Men kom ihåg att hotellets stjärnor inte alltid är vad du tror de är. Många hotell använder lokala regler för att tillämpa stjärnor, så ett 2-stjärnigt hotell kan visa sig vara oväntat bra och det bästa valet för pengarna medan det 4-stjärniga hotellet kan visa sig vara bortslösade pengar. Läs igenom kundrecensioner på nätet, det är en av de bästa informationskällorna när det gäller sådant. Vi rekommenderar också att du ringer till ett hotell för att fråga om de hjälper sina gäster att ta sig till flygplatsen. Vissa hotell gör det gratis!