Flyg från Köpenhamn till Norwich

03 mar 10 mar Avresa

Snabbguide - flyg från Köpenhamn till Norwich

Vad är viktigt i en reseförsäkring?

Den viktigaste delen i en sådan försäkring är: bagageförsäkring och avbokningsskydd. Först och främst bör ditt bagage tas om hand och försäkras mot skada, förlust eller försening. Vanligtvis har flygbolagen ett begränsat ansvar när det gäller sådana ersättningar... såvida du inte försäkrat ditt bagage och då skulle försäkringsbolaget ta hand om resten. Det är särskilt viktigt om du reser med värdefull utrustning. När det gäller avbokningar, har flygbolagen ett visst ansvar, men vissa lågprisflygbolag försöker slingra sig. Om din flygresa är försäkrad kan du sova lugnt, även om den skulle bli inställd, skulle du få full återbetalning och kanske till och med lite mer. Du vet, för besväret och för att dina planer blev förstörda.

Hur ska man göra för att inte känna sig som utomjording när man reser från Köpenhamn till Norwich?

Det finns så många sätt att framstå som en konstig typ på i ett annat land. Ibland kan man till och med hamna på polisstationen! Särskilt om det är en helt annorlunda kultur. Exempel? I Japan är det inte lika vanligt att ge dricks till servitören som du kanske tror... Vissa kan till och med uppleva det som förolämpande. Innan avresan, spendera lite tid på att läsa eller kolla på guider eller bloggar om seder och traditioner i destinationslandet. Dricks, gester, högtider, religion, seder... alla kan vara viktiga. Om du inte vet vad du ska göra i en viss situation har du två val: ställ en direkt (men artig) fråga eller försök att smälta in och göra vad lokalbefolkningen gör.

Flygresor från Köpenhamn till Norwich – en snabb guide om vad som händer och när det händer

Efter ett tag verkar alla flygresor likadana. När du gått igenom säkerhetskontrollen och incheckningen på flygplatsen går du ombord på ditt flyg vid avsedd gate. Ingen anledning att rusa eller armbåga sig fram - alla har sina sittplatser reserverade. Ombordstigning på planet kan ske på tre sätt - genom flygplatsens korridor direkt till flygplanet, i ett litet transportmedel som tar dig till flygplanet, eller till fots, direkt från gaten till flygplanet. Därefter tar du din plats, placerar handbagaget i bagagehyllan och väntar en stund. Kaptenen hälsar dig välkommen och informerar dig om alla nödvändiga saker, därefter påbörjas startproceduren. Under tiden kommer du att bli ombedd att fästa säkerhetsbältet och lyssna sedan på säkerhetsinstruktionerna som ges av en flygvärdinna. Därefter kommer planet att köra på marken till en avsedd landningsbana... och lyfta! Landningen går likadant till fast i motsatt ordning, och utan säkerhetsinstruktioner.

Om flygresan från Köpenhamn till Norwich är din första flygresa, här är några tips:

Läs eller se guider över hur man går tillväga på flygplatsen, det är ett ganska stort ämne. Den viktigaste delen är att ta reda på vilken gate du ska gå till (på en stor skärm i terminalen). Förbered dig för tryckförändringar vid start och landning, att tugga tuggummi eller äta godis gör vanligtvis susen. Var inte rädd för turbulenser, de är helt normala. När allt kommer omkring, när du kör bil, får du väl inte panik varje gång du kör ner i ett potthål? Och viktigast av allt - lyssna på besättningen. De har gjort så många flygningar att de nästan skulle kunna kallas för nya fågelarter. Deras erfarenhet är absolut ovärderlig.