Flyg från Kiruna till Munich

03 mar 10 mar Avresa

Snabbguide - flyg från Kiruna till Munich

Bagagepolicy hos lågprisflygbolag på flygrutten Kiruna - Munich

Det är nästan ett ämne om populär kultur. Det finns till och med låtar om strikt bagagepolicy! Och som du vet så brukar det finnas lite sanning bakom varje skämt… Ja, det är sant, lågprisflygbolag begränsar dina möjligheter när det gäller bagage, varje flygbolag har sin egen policy (och de ändras ganska ofta). På det hela taget är det därför din biljett är så billig. Varje lågprisflygbolag har sina egna regler gällande dimensioner och vanligtvis följer de dem ganska strikt. 1 eller 2 cm mer är naturligtvis inte hela världen, men om du vill överskrida gränsen med en halv meter kommer du inte kunna lura någon! Och incheckat bagage innebär alltid en extra kostnad. Men det är inte så hemskt som det låter, med dessa regelverk går ombordstigningen mycket snabbare, du kan gå igenom online-incheckning osv. osv. Precis som med allt är det så att med billiga priser kommer ett stort ansvar. Eller något sådant.

Traditionella flygbolag Kiruna - Munich – fördelar när det gäller bagage

Först och främst ingår incheckat bagage vanligtvis i biljettpriset. Så om du vet att du behöver massor av saker, är det värt att jämföra om lågprisflygbolagets biljettpris plus extra kostnad för bagage överstiger det traditionella flygbolagets biljettpris. Det händer oftare än du tror! Dessutom mäter inte traditionella flygbolag handbagaget så ofta som lågprisflygbolagen gör. Här gäller sunt förnuft. En annan fördel med traditionella flygbolag är hantering av speciellt bagage, som musikinstrument eller skidutrustning. Det är mycket enklare och billigare.

Särskilda regler gällande bagage

Ibland måste vi flyga med ett ovanligt bagage - kontrabas, skidutrustning eller helt enkelt enorma eller ovanligt formade föremål. Beroende på storleken och "vanligheten" av bagagetypen kan priserna skilja sig åt. Traditionella flygbolag brukar oftare inkludera sådana saker i biljettpriset och debitera mindre än lågprisflygbolag. Men du måste rapportera denna omständighet i samband med bokning av flygresan. Viktig punkt: hopfällbara rullstolar och barnvagnar får tas med ombord utan extra kostnad, men du måste ändå anmäla detta innan avresa, så att besättningen kan vara förberedd.

Sportutrustning i ditt bagage på flygrutten Kiruna - Munich

Skidutrustning, snöbräda och annan sportutrustning tillåts vanligtvis av alla flybolag utan problem, men lågprisflygbolag tar ut en avgift för en sådan utrustning, vanligtvis mellan 30 och 60 euro per passagerare, beroende på storlek. Ett smart tips: ibland lönar det sig att köpa en andra sittplats bredvid dig, det kan visa sig vara billigare! Du kan köpa ett sådant val med din biljett eller ibland anmäla ditt önskemål direkt på flygplatsen, men minst 3 timmar före avgången!