Flyg från Kalmar till Munich

03 mar 10 mar Avresa

Snabbguide - flyg från Kalmar till Munich

Kom ihåg de fem måstena för passagerare

Oavsett om det är din första större resa eller om du är en flygveteran bättre än självaste Röda Baronen, är det alltid värt att kontrollera om du har alla dina resedokument med dig. Alla vet om ID-kort och passet. Dessa två är självklara men du måste komma ihåg att ditt ID-kort endast fungerar som pass om du är EU-medborgare och om du reser inom EU-gränserna. I andra delar av världen behöver man ha ett pass som det brukade vara "på den gamla goda tiden". Och låt oss inte glömma visumet! Precis som med det europeiska ID-kortet, om du ska resa utanför EU eller om du inte är EU-medborgare, kommer du förmodligen att behöva ha visum för att resa in i destinationslandet. Kolla med din ambassad, om du behöver det och hur man får det. Det finns också transitvisum som används för mellanlandningar. Kolla om du behöver det också, eftersom avsaknad av visum för mellanlandning är ett ganska vanligt misstag och en källa till många missförstånd. Men hur är det med det europeiska sjukförsäkringskortet? Det är nästan lika viktigt som ditt ID-kort. Om det - förhoppningsvis inte - skulle hända något under din resa, skulle valfritt lokalt sjukhus i EU veta vad de ska göra och att du har en sjukförsäkring. Det ger en hel del sinnesro.

Köp av biljetter för flygresa från Kalmar till Munich

Flygbolagen ändrar alltid priserna och generellt är det så att ju längre du väntar desto högre blir priset. Specialerbjudanden och rabatter är inte lika vanliga som de säger. Om du vill vara på den säkra sidan måste du handla så snart som möjligt. Apropå att vara på den säkra sidan - kolla dina uppgifter två gånger eller till och med tre gånger. Passageraruppgifter kan vanligtvis ändras... men för en extra avgift och som du kan gissa är det ingen symbolisk summa.

När ska man köpa biljetter för resa från Kalmar till Munich?

Regeln är enkel, ju tidigare desto bättre. Om du flyger inom samma kontinent är den säkra tidsgränsen ungefär 3 månader, interkontinentalt - 5 månader. Det handlar både om pengar och platstillgång. Om du flyger med ett traditionellt flygbolag kan du vanligtvis returnera biljetten på inköpsdagen, men låt oss vara ärliga - i 95% av fallen uppstår inte orsaken samma dag.

Vad man bör göra och inte göra när man flyger till Munich

Om du köper dina biljetter tillräckligt tidigt, får du inte bara bra pris. Först och främst kommer du att ha gott om tid för att kontrollera förfallodagen för alla dina dokument och handla i förväg. Planera dina korta uppehåll på flygplatser och flygbyten (om flygplatsen är riktigt stor). Packa ditt bagage i förväg och packa ner de saker du använder dagligen först samma dag som du reser. Och till slut, kolla om du behöver vaccinera dig! Du måste göra det minst en månad före avresan eller så kommer vaccinet inte verka som det ska!