Flyg från Fiumicino Arpt till Palermo

01 feb 08 feb Avresa

Snabbguide - flyg från Fiumicino Arpt till Palermo

Vad man kan göra under flygresan Rom - Palermo

Det finns gott om aktiviteter under en flygresa, det är ju inte du som flyger planet! Självklart om du inte är beroende av att hela tiden vara uppkopplad. Det finns gott om offline-appar och spel, ladda ner en sådan app eller spel på flygplatsen, de skulle hålla dig upptagen. En av de mest populära aktiviteterna under långa flygningar är... att sova. Ögonbindlar är ganska praktiska att ha till hands vid sådana tillfällen, så man kan isolera sig från världen och ljus. Böcker och e-läsare – nu har du lite tid att läsa klassiker eller bekanta dig med nya böcker.

Finns det internet på flygplan?

Vissa av de nyaste flygplanen har wi-fi, men endast de verkligen toppmoderna modellerna. På de flesta plan kommer du tyvärr behöva aktivera "flygplansläge", det är vad det är till för! Och kom ihåg vad vi sa om offline-appar. Och när allt kommer omkring, är väl några timmar utan internetuppkoppling inte hela världen, eller hur? Det är en gammal regel från tiderna då mobiltelefoner verkligen störde flygplansutrustningen, nu är det inte fallet... men för allas säkerhet är regeln fortfarande i kraft.

Värdefulla saker i ditt bagage när du flyger från Rom till Palermo

Elektronisk utrustning, smycken borde definitivt hamna i handbagaget. Om det inte är möjligt borde du göra en särskild förklaring avseende extra värdefullt bagage och försäkra det. Om du vill vara på den säkra sidan bör du låsa din väska med hänglås etc. Skydda ömtåliga föremål genom att emballera dem och lägga dem mellan kläderna. Och en viktig sak – se till att inte anlända sent till flygplatsen. Ju senare du checkar in ditt bagage, desto mer sannolikt är det att det hamnar fel vid lastning.

Djur ombord

Visst kan dina husdjur resa med dig! Framför allt de små, som väger högst 8 kg, som hundar och katter (och andra djur som tamillrar, möss osv. – det beror på flygbolagets policy), men de ska placeras i en bur eller väska som är anpassade till deras storlek. Vanligtvis är maxdimensionerna ca 55 x 40 x 20 cm. För större djur finns en luftkonditionerad sektion i bagageutrymmet. Det är verkligen säkert – tro inte på myter.