Flyg från Aalborg till Bristol

03 mar 10 mar Avresa

Snabbguide - flyg från Aalborg till Bristol

Vad man bör göra och inte göra när det gäller registrerat bagage vid flygning från Aalborg till Bristol

Generellt är följande föremål strikt förbjudna på flygplan: explosiva och brandfarliga föremål, tryckbehållare, oxidationsmedel och peroxider, gifter, infektiösa, magnetiska och radioaktiva ämnen... Alltså ingenting som en förnuftig person skulle försöka ta med sig på ett plan. Åh, just det, marijuana är också uteslutet, även om det är lagligt i ditt land. Det skulle bara göra narkotikahundar galna och hela planet skulle genomsökas och flygningen försenas... Gör inte det. Punkt. Och det är värt att nämna att varje land har sina egna regler när det gäller souvenirer gjorda av djur - det gäller både elfenben och ibland till och med fjädrar eller specifika fågelarter. Kolla upp det!

Handbagage vid flygning från Aalborg till Bristol

Det finns vissa regler gällande handbagage. Förutom storlek och vikt (vilket är en helt annan historia) finns det vissa begränsningar. Först och främst - inga farliga saker. Och "farliga saker" tar man verkligen på stort allvar här (fast för din säkerhet!), så till och med en fickkniv, sax, nagelfil eller Zippo-tändare skulle konfiskeras. Liksom alla farliga ämnen - läs avsnittet ovan. Generellt gäller en sunt förnuft-regel, med en smula försiktighet ovanpå det. MEN! Varje flygbolag har sin egen policy och reglerna kan skilja sig lite, så se till att läsa igenom reglerna.

Vilka livsmedel och drycker kan jag ta med ombord när jag ska flyga till Bristol?

Den allmänna regeln i Europa är att vätskor inte är tillåtna ombord. Och ordet "vätska" gäller nästan allt som inte är fast som tegel, det vill säga även: geler, sirap, lotioner, tandkräm etc. De får endast medföras i behållare som inte överskrider 100ml (3 ounces), var och en inslagen i en genomskinlig plastpåse med en volym på max 1 liter. Du kan ta med dig upp till 10 stycken.
I praktiken, om du köper dig en drink i den tullfria zonen, skulle ingen stoppa dig, men säkerhetskontrollen är en helt annan historia. Den måste vara strikt för din egen säkerhet!

Flygning från Aalborg - flygplatsguiden!

Rutinen är vanligtvis densamma för varje flygplats. Först måste du checka in ditt bagage (se till att anlända till flygplatsen tidigare för att göra detta, ibland är kön verkligen lång och du måste vänta). Sen är det dags för säkerhetskontrollen, den berömda screeningen av sakerna och så måste du ta av dig skorna och metallföremål. Om du är duktig och klarar säkerhetstestet får du lov att ströva igenom den tullfria zonen. Det är dags att köpa souvenirer, drycker och käk medan du väntar på ditt flyg. Då kan du gå direkt till din gate. Tvinga inte hela planet att vänta på dig medan du letar efter rätt gate! Å andra sidan behöver du inte komma fram till gaten först - alla har sin sittplats reserverad!